Serviciul de telemedicină oferit de Cliniqmed Consult SRL, denumit mai departe TeleCliniq, reprezintă o alternativă a consultațiilor medicale clasice, ce poate fi utilizat doar în anumite condiții astfel cum vor fi descrise în continuare în prezentul document.

 

Serviciile de telemedicină nu înlocuiesc consultațiile medicale de specialitate și nici asistența medicală și nici nu oferă servicii medicale de urgență.

 

Prin utilizarea acestor servicii vă dați acordul ferm și neechivoc cu privire la faptul că înțelegeți și acceptați condițiile în care puteți beneficia de serviciile de telemedicină și acceptați limitele acestor servicii în sensul că nu puteți beneficia de consultanță medicală adecvată în situația în care aceasta necesită un examen clinic fizic al pacientului.

 

Informațiile furnizate de medicii Cliniqmed Consult SRL au la bază exclusiv informațiile oferite de dvs. în calitate de pacient atât oral cât și pe baza documentelor sau a materialelor transmise inclusiv cele de ce vizează istoricul medical.

 

Informațiile găsite pe acest site au scop informativ. Dacă vă aflați în situația în care suferiți de o afecțiune medicală sau aveți nevoie de un consult, vă rugăm să contactați întodeauna un medic pentru a obține un sfat medical adecvat. Vă recomandăm să solicitați întotdeauna sfatul unui medic cu privire la întrebările pe care le aveți cu privire la o stare medicală și înainte de a începe, opri sau modifica orice tratament sau medicament.

 

Vă rugăm să citiți integral documentul intitulat Termeni și condiții.

 

Acești termeni stabilesc condițiile de furnizare a serviciului de telemedicină și guvernează modul în care dvs. aveți acces la serviciile și platformele utilizate de către societate.

 

Folosind serviciul de telemedicină TeleCliniq, sunteți de acord cu raportul juridic care se formează prin aderarea la Termenii și condițiile de utilizare ale serviciului, Politica noastră de confidențialitate și orice termeni și condiții suplimentare la care se face referire în prezentul document sau pe care vi le-am pus la dispoziție.

 

Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste condiții sau de a stabili condiții noi pentru utilizarea Site-ului sau a serviciilor, din când în când, caz în care vom publica Termenii și condițiile revizuite pe Site și vom actualiza data „Ultimei actualizări” pentru a reflecta data modificărilor. Prin continuarea utilizării Site-ului și serviciilor după ce postăm astfel de modificări, vă rugăm acceptați Termenii și condițiile, astfel cum au fost modificate.

 

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a vă refuza accesul la serviciile oferite, dacă modalitatea de utilizare a acestora încalcă normele legale sau drepturile altor persoane.

Consimțământul cu privire la utilizarea serviciilor TeleCliniq

Furnizarea serviciilor de telemedicină implică utilizarea instrumentelor de comunicații electronice pentru a permite furnizorilor de servicii medicale( în continuare ”medici”) să primească și să utilizeze informațiile medicale individuale ale pacientului în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a pacienților.

 

Furnizorii de servicii medicale sunt medicii angajați sau colaboratori ai Cliniqmed Consult SRL, precum și personalul medical angajat.

 

Scopul serviciilor este oferirea unui acces mai rapid la o consultația medicală, eliminarea unor diagnostice prezumptive provenite din partea pacientului, monitorizarea sănătății pacienților în special a bolilor cronice, acordarea de prescripții medicale, permițând în același timp unui pacient să rămână în locul în care se află și să beneficieze de asistență medicală primară la distanță, în timp ce medicul consultă și/sau obține rezultatele testelor sale în alte locuri( clinică, laborator, etc).

 

Utilizarea serviciilor de telemedicină necesită acordul dvs. cu privire la faptul că întreaga răspundere cu privire la furnizarea informațiilor adecvate și necesare vă aparține, incluzând dar fără a se limita la: simptome, starea generală de sănătate, tratamentele pe care le urmați sau le-ați urmat anterior, factori externi cu care ați intrat în contact, inclusiv persoane sau locuri, medicație utilizată în ziua consultului, etc.
Prin prezentul document declarați că ați citit și înțeles informațiile furnizate mai sus cu privire la telemedicină și ați înțeles riscurile și beneficiile serviciilor de telemedicină.

 

Bifând caseta „ Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare a serviciului de TeleCliniq” recunoașteți că ați înțeles și sunteți de acord cu următoarele:

 

a. Sunteți de acord și vă dați consimțământul expres și explicit, liber și neviciat cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal stabilite mai jos, pe durata stabilită și cu scopul prestării serviciilor de telemedicină;
b. Ați înțeles că aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru utilizarea telemedicinei în cursul asistenței medicale oferite în orice moment, fără ca acest lucru să afecteze dreptul dvs. la îngrijiri medicale, asistență medicală sau tratament viitor.
c. Înțelegeți alternativele la utilizarea serviciilor de telemedicină așa cum v-au fost explicate, iar în alegerea de a participa la o consultație online de telemedicină, ați înțeles că unele părți ale examenului medical care implică teste fizice trebuie efectuate de către persoane specializate fie la domiciliu fie în unități medicale specializate, la îndrumarea medicului.
d. Ați înțeles că telemedicina poate implica transmiterea electronică a datelor dvs. cu caracter personal constând în date de sănătate sau alte date sensibile către medicii angajati ai clinicii sau colaboratori pentru stabilirea unui diagnostic.
e. Ați înțeles care este scopul și limitările utilizării serviciilor de telemedicină și că niciun rezultat nu poate fi garantat sau asigurat.
f. Ati înțeles că datele dumneavoastră de sănătate pot fi transmise altor persoane sau enități precum serviciile de contabilitate externe, IT, etc. în scopul planificării consultanțiilor și a facturării serviciilor.
g. Ați înțeles că pot exista situații în care au acces la datele dvs. cu caracter personal, și alte terțe persoane care se ocupă de funcționarea sistemului electronic și că societatea Cliniqmed Consult SRL ia măsurile necesare pentru a asigura confidențialitatea informațiilor primite.
h. Înțelegeți în continuare că aveți obligația să comunicați medicului detalii specifice din istoricul dvs. medical / rezultate ale analizelor, astfel încât informațiilor oferite să fie adecvate și suficiente pentru prestarea serviciilor medicale.
i. Înțelegeți de asemenea că aveți obligația să comunicați tratamentele pe care le urmați, medicația primită sau alte terapii utilizate.

Cadru legal intern

Telemedicina este reglementată la nivel intern legislativ, în prezent, în cuprinsul a două acte normative:

 

a. Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătății
b. H.G. nr. 252/2020 stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României

 

Aceste acte normative permit derularea consultațiilor medicale la distanță( deci inclusiv în regim de telemedicină) la nivelul furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice, iar serviciile pot fi acordate de medici de familie, cât şi de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic.

Cadrul legal european

La nivel european, Comisia Europeană a adoptat în data de 10.04.2014 documentul intitulat Carte Verde privind sănătatea mobilă („m-sănătatea) în care a precizat mai multe elemente care trebuie avute în vedere atunci când se desfășoară activități medicale la distanță.

Conținutul serviciilor de telemedicină

Cliniqmed Consult SRL oferă servicii de asistență medicală la distanță pentru a facilita legătura dintre medici și pacient, în timp real, prin conferințe video în direct, apeluri telefonice și/sau aplicații electronice, cu scopul de a stabili și oferi un diagnostic și/sau tratament pacienților.

 

Serviciile medicale oferite sunt limitate la scopurile anterior menționate, respectiv eliminarea unor diagnostice prezumptive provenite din partea pacientului, monitorizarea sănătății pacienților în special a bolilor cronice, acordarea de prescripții medicale, consultații medicale primare, și exclud serviciile medicale care presupun un examen fizic si manevre medicale al pacienților precum electrocardiograme, audiograme, spirometrii, recoltare probe biologice, ecografii, biopsii, palpare, masurare tensiune arteriara, auscultatii pulmonare etc.

 

Serviciile de telemedicină furnizate pot oferi acces medicilor la anumite informații medicale generale și, de asemenea, permit pacienților să comunice cu furnizorii de servicii medicale, însa aceste servicii nu pot și nu sunt destinate să ofere consultanță medicală de urgență. De aceea vă rugăm să nu utilizați serviciile de telemedicină în cazul unor urgențe medicale. Dacă credeți că aveți o urgență medicală sau dacă în orice moment sunteți preocupat de starea dvs. generală de sănătate, dacă aveți sau suspectați că aveți o problemă sau o afecțiune medicală care nu suportă așteptare, vă rugăm să apelați 112 sau mergeți la cea mai apropiată unitate medicală specializată.

 

SERVICIUL OFERIT NU ESTE CONSIDERAT CONSULT MEDICAL DE URGENȚĂ SAU O SUBSTITUȚIE PENTRU CONSULTUL MEDICAL INDIVIDUAL, DIAGNOSTIC SAU TRATAMENT CARE NECESITĂ PREZENȚA FIZICĂ A PACIENTULUI.

Dreptul dvs. limitat de a utiliza materialele de pe site

Site-ul și toate materialele disponibile pe site sunt proprietatea Cliniqmed Consult SRL și/sau a afiliațiilor noștri și sunt protejate de drepturi de autor, mărci comerciale și alte legi de proprietate intelectuală. Aveți dreptul să vă informați de pe Site și este interzisă utilizarea conținutului în scopuri comerciale.

 

Nu puteți utiliza site-ul sau materialele disponibile pe site într-o manieră care constituie o încălcare a drepturilor noastre sau care nu a fost autorizată de noi în prealabil.

 

Mai precis, cu excepția cazului în care sunteți autorizat în mod explicit în cuprinsul acestui document sau de către proprietarul materialelor difuzate sau publicate, nu puteți modifica, copia, reproduce, republica, încărca, posta, transmite, traduce, vinde, crea opere derivate, exploata sau distribui în oricare manieră sau în orice alt mediu (inclusiv prin e-mail sau alte mijloace electronice) orice material de pe Site sau despre care ați luat la cunoștință cu ocazia derulării serviciilor de telemedicină.

 

Puteți obține oricând informații legate de posibilitatea de a reproduce sau distribui materiale de pe site contactându-ne la adresele menționate la secțiunea Contact.

Utilizarea platformei Doxy.me

Serviciile noastre sunt furnizate prin intermediul platformei Doxy.me, care este o soluție online de telemedicină ce oferă instrumentele electronice necesare pentru stabilirea contactului dintre medici și pacienții lor, pentru a furniza servicii de asistență medicală online și pentru a efectua apeluri virtuale prin intermediul unei conexiuni la internet sigure.

 

Relația medicului cu pacienţii este directă între aceștia. Pacientul nu va avea niciodată o relație medic-pacient cu implicarea furnizorilor platformei Doxy.me. Aceasta deoarece platforma Doxy.me nu practică medicina și nu oferă servicii medicale sau de natură similară.
Doar Cliniqmed Consult SRL prin intermediul medicilor săi este responsabilă pentru toate acordurile și interacțiunile cu pacienții.

 

În ceea ce priveşte datele cu caracter personal pe care dvs. ni le furnizaţi pentru a vă putea ajuta prin intermediul serviciilor medicale prestate în regim de telemedicină, încărcarea lor pe platforma Doxy se face în baza consimţământului dvs. voluntar şi liber informat. Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați documentul intitulat Protecția datelor în cadrul serviciilor de telemedicină.

Dreptul nostru de a utiliza materialele pe care le trimiteți sau le postați.

Când trimiteți sau postați orice material (inclusiv fotografii sau materiale video) prin intermediul platformei, a site-ului sau a email-ului office@cliniqmed.ro, recunoașteți societății Cliniqmed Consult SRL și personalului medical din cadrul acesteia, dreptul de a consulta, utiliza, stoca materialele într-unul dintre scopurile prevăzute mai sus privind utilizarea serviciului de telemedicină.

 

Societatea vă asigură că datele dvs. sunt utilizate exclusiv în scopuri medicale și pentru prestarea serviciilor de telemedicină.

Informațiile necesare pentru derularea serviciilor de telemedicină

Pentru a putea utiliza serviciile pe care vi le oferim, este nevoie să ne furnizați anumite date cu caracter personal specificate în documentul intitulat Protecția datelor în cadrul serviciilor de telemedicină.

 

Sunteți de acord prin utilizarea serviciilor TeleCliniq puse de la dispoziție de societate, să furnizați informații adevărate, exacte, actuale și complete despre dvs. așa cum vi se solicită la înregistrarea pe site, telefonic sau la utilizarea platformei Doxy.me.

 

Dacă avem motive rezonabile să bănuim că informațiile transmise sunt false, inexacte sau incomplete, avem dreptul să refuzăm accesarea serviciului de telemedicină.

 

Cliniqmed Consult SRL are dreptul de a utiliza diferite instrumente pentru a vă identifica ca titular al materialelor sau documentelor medicale transmise iar prin utilizarea serviciilor de telemedicină vă dați acordul că datele transmise vă aparțin sau aveți acordul expres prealabil al proprietarului materialelor.

 

Datele dvs. pot fi utilizate și pentru a vă furniza informații despre serviciile noastre, rezultatul unor analize, prescripții medicale, rapoarte medicale, concluzii etc.

 

Utilizarea informațiilor pe care ni le furnizați ca parte a procesului de înregistrare și utilizare a serviciilor este reglementată și de Politica noastră de confidențialitate.

Accesul la servicii

Accesul la serviciile medicale, inclusiv eliberarea rezultatelor medicale și la serviciile de telemedicină se poate face numai după identificarea în prealabil a pacientului. Identificarea pacientului se va realiza pe baza unui act de identitate.

Modificări sau întreruperi ale site-ului

Ne rezervăm dreptul ca în orice moment să modificam sau să întrerupem, temporar sau permanent, site-ul, aplicatia MedSoft sau orice porțiune a acestuia, cu sau fără o notificare prealabilă. Sunteți de acord că nu vom fi răspunzători pentru dvs. sau față de terți pentru nicio modificare, suspendare sau întrerupere a Site-ului sau a oricărei părți a acestuia.

 

Riscuri posibile: Ca în orice procedură medicală, există riscuri potențiale asociate cu utilizarea serviciului de telemedicină. Aceste riscuri includ, dar nu pot fi limitate la:
a. impedimente în utilizarea serviciilor, în situația în care informațiile transmise sunt inadecvate sau insuficiente, necesitând astfel o întâlnire față în față cu pacientul sau cel puțin un consult video reprogramat
b. erori de funcţionare ale platformei Doxy.me
c. întârzieri în evaluarea și stabilirea tratamentul medical care ar putea apărea din cauza deficiențelor sau defecțiunilor echipamentului- de ex. o conexiune slabă la internet, pană de curent, etc.
d. în cazuri foarte rare, protocoalele de securitate ar putea eșua, provocând o divulgare neintenționată a datelor cu caracter personal
e. în cazuri rare, lipsa accesului medicului la documentele medicale complete poate duce la stabilirea unui diagnostic sau tratament eronat care poate determina interacțiuni cu alte medicamente sau reacții adverse sau alergice. În acest caz medicul nu răspunde dacă eroarea de diagnostic sau tratament este generată de lipsa accesului la informații adecvate.

Prescripțiile medicale

Vă rugăm să rețineți că, numai dacă ați oferit adecvat, cu exactitate și complet datele legate de istoricul dvs. medical și tratamentele pe care le urmați, puteți fi eligibil să vi se ofere o prescripție medicală sau să vă fie prelungită o prescripție medicală de către medicii din cadrul societății. Prescripțiile vor fi fi stabilite de medici la propria lor discreție și sub rezerva obligațiilor lor profesionale și legale.

 

Tratamentele anterioare care au fost prescrise un medic specializat din afara clinicii, vor fi recunoscute doar dacă au la bază acte medicale pe care le puneți la dispoziția furnizorilor de servicii medicale din cadrul clinicii. Cu toate acestea medicii Cliniqmed Consult SRL nu răspund pentru tratamente medicale anterioare acordate necorespunzător sau care nu sunt eficiente.

 

Dumneavoastră sunteți responsabil exclusiv de toate informațiile și/sau comunicările trimise în timpul unei consultări medicale telefonice, video sau prin e-mail către medic și care stau la baza eliberării de prescripții medicale.

 

Sunteți de acord să contactați imediat un serviciu medical de specialitate în cazul în care starea dumneavoastră de sănătate se schimbă sau simptomele se înrăutățesc ca urmare a unui tratament pe care îl urmați.

Limitarea sau înlăturarea răspunderii

Societatea nu este responsabilă pentru:
a. erori de funcționare ale echipamentelor electronice sau alte erori precum omisiune, întrerupere, defect sau întârziere care pot apărea indiferent de mijloacele utilizate
b. eșecuri tehnice sau de operare de orice fel;
c. viruși sau malware;
d. pierderi neintenționate de informații;
e. lipsa conexiunii la internet;
f. accesul neautorizat al terților în sistemele site-ului;
g. erori de funcţionare sau breşe de securitate în platforma Doxy.

 

Aplicațiile și site-urile web nu sunt potrivite pentru nicio situație care necesită în mod rezonabil o analiza medicală față în față, pentru a stabili diagnosticul sau tratamentul sau pentru o urgență medicală sau o stare acută de boală.

 

Conținutul aplicațiilor și site-urilor noastre nu constituie sfaturi medicale pe care ar trebui să vă bazați ci informații furnizate exclusiv în scopuri de informare generală.

 

Societatea depune eforturi rezonabile pentru a se asigura că conținutul afișat de pe aplicațiile și site-urile noastre este complet, precis și actualizat.

 

Societatea nu este responsabilă pentru nicio pierdere sau daună cauzată de terțe părți în utilizarea serviciului prestat, inclusiv de către partenerii noștri sau emitenții platformei MedSoft, Doxy.me.

 

Societatea ia toate măsurile rezonabile pentru a se asigura că aplicațiile și site-urile noastre sunt libere de viruși și alți malware.
Cu toate acestea, nu ne asumăm nicio răspundere pentru pierderi sau daune rezultate dintr-un virus sau alt malware, sau alte materiale dăunătoare care vă pot afecta hardware-ul, software-ul, datele sau alte informații transmise ca urmare a utilizării de către aplicațiile și site-urile noastre.

 

Societatea nu își asumă responsabilitatea sau răspunderea care rezultă din întreruperea sau indisponibilitatea aplicațiilor și site-urilor noastre rezultate din cauze externe, inclusiv, dar fără a se limita la, defecțiuni ale echipamentului tehnic, defectarea echipamentului gazdă, eșecul rețelei de comunicații, evenimente naturale, stări de necesitate, urgență sau război sau orice alte restricții legale impuse.

 

Răspunderea medicilor va putea fi angajată în condițiile Legii nr. 95/2006 doar în măsura în care informațiile oferite de către pacient au fost adecvate și suficiente pentru acordarea serviciilor de asistență medicală la distanță.

 

Medicii Cliniqmed Consult SRL nu răspund pentru tratamente medicale anterioare acordate necorespunzător sau care nu sunt eficiente și nici dacă eroarea de diagnostic sau tratament este generată de lipsa accesului la informații adecvate.

Protecția datelor în cadrul serviciilor de telemedicină

Așa cum am precizat în Politica de protecție a datelor, securitatea datelor dvs. reprezintă o prioritate pentru noi, astfel că este important sa vă facem cunoscut și care sunt procesele care implică date cu caracter personal în cadrul serviciului TeleCliniq.

Datele cu caracter personal necesare pentru derularea serviciilor de telemedicină

Pentru a putea utiliza serviciile pe care vi le oferim, este nevoie să ne furnizați anumite date cu caracter personal care pot include următoarele:
– date de identitate: nume, prenume, adresă de domiciliu, adresă de e-mail, număr de telefon, data nașterii
– date cu privire la starea dumneavoastră de sănătate, precum istoric medical, tratament și diagnostic, greutate, înălțime, vârstă, rezultatele analizelor medicale, istoric medical, rezultate RMN, CT, radiografii, interpretări și explorări paraclinice.
– date biometrice( imagini video sau fotografii ale afecțiunilor)
– voce
– orice alte date cu caracter personal, care se circumscriu noţiunii descrise la art. 4 alin. (1) din GDPR1, pe care dumneavoastră, în mod voluntar, ni le aduceţi la cunoştinţă ca urmare a indicării ori specificării acestora în cuprinsul Fișei pacientului pe care ni le înaintaţi
În plus, dacă alegeți să vă utilizați anumite caracteristici ale site-ului, cum ar fi formularul de contact sau utilizați funcțiile de rețele sociale, vi se poate solicita, de asemenea, să comunicați anumite date cu caracter personal precum numele și adresa de e-mail cu scopul de a vă putea răspunde la diverse solicitări sau de a vă transmite anumite informații.

 

Prin utilizarea serviciilor TeleCliniq puse de la dispoziție de societate, sunteți de acord să furnizați informații adevărate, exacte, actuale și complete despre dvs. așa cum vi se solicită la înregistrarea pe site, telefonic sau la utilizarea platformei Doxy.me. În orice moment puteți să vă exercitați dreptul la actualizarea datelor, dacă intervin modificări în informațiile transmise.
Datele dvs. pot fi utilizate și pentru a vă furniza informații despre serviciile noastre, rezultatul unor analize, prescripții medicale, rapoarte medicale, concluzii etc.

Scopul prelucrării datelor

Informațiile comunicate de către pacient în cadrul serviciilor de telemedicină, pot fi utilizate exclusiv cu scopul monitorizării stării de sănătate și/sau pentru stabilirea unui diagnostic, dacă acest lucru este posibil în baza datelor de sănătate transmise de către pacient.
Scopul serviciilor este oferirea unui acces mai rapid la o consultația medicală, eliminarea unor diagnostice prezumptive provenite din partea pacientului, monitorizarea sănătății pacienților în special a bolilor cronice, acordarea de prescripții medicale, permițând în același timp unui pacient să rămână în locul în care se află și să beneficieze de asistență medicală primară la distanță, în timp ce medicul consultă și/sau obține rezultatele testelor sale în alte locuri( clinică, laborator, etc).

 

Utilizarea serviciilor de telemedicină necesită acordul dvs. cu privire la faptul că prelucrarea datelor cu caracter personal pentru aceste scopuri și pe durata necesară derulării serviciilor.

 

Pentru a putea beneficia de serviciile TeleCliniq avem nevoie de acordul dumneavoastră, cu privire la prelucrarea, utilizarea și stocarea datelor dvs. cu caracter personal.

 

Prin utilizarea serviciilor de telemedicină vă dați așadar consimțământul expres și explicit, liber și neviciat cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal stabilite mai jos, pe durata stabilită și cu scopul prestării serviciilor de telemedicină și înțelegeți faptul că legile care protejează confidențialitatea și confidențialitatea informațiilor medicale precum Regulamentul nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE ( în continuare ”GDPR”) se aplică serviciilor de telemedicină oferite și că nicio informație obținută în utilizarea serviciilor de telemedicină, care vă identifică, nu va fi dezvăluită terților sau altor entități fără acordul dvs.

 

Specific serviciilor de telemedicină este că aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru utilizarea serviciilor în cursul asistenței medicale oferite și în orice moment, fără ca acest lucru să afecteze dreptul dvs. la îngrijiri medicale, asistență medicală sau tratament viitor.

Legislația în materia protecției datelor în cazul serviciilor de telemedicină

În cazul serviciilor de telemedicină, din perspectiva protecției datelor trebuie îndeplinite următoarele două condiții:
a. este necesară o prelucrarea adecvată a datelor colectate prin intermediul aplicațiilor sau al soluțiilor de către persoanele fizice, dezvoltatorii de aplicații, cadrele medicale, agențiile de publicitate, autoritățile publice – această prelucrare include accesul cadrelor medicale la informații prin intermediul unui dispozitiv mobil sau când pacienții stochează date cu caracter personal pe o aplicație care conține fișe medicale personale.
b. este necesară respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal care include GDPR.

Modul de colectare al datelor dvs.cu caracter personal

Datele cu caracter personal ale pacientului sunt colectate, ca regulă, direct, atunci când trimiteți sau postați orice material (inclusiv fotografii sau materiale video) prin intermediul platformei, a site-ului sau a email-ului office@cliniqmed.ro.

 

În acelaşi timp, datele pacienților sunt colectate în mod indirect, prin intermediul aparținătorilor, reprezentanților legali sau persoanelor în îngrijirea cărora se află aceștia.

Stocarea datelor dvs.cu caracter personal

Durata de stocare a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate cu ocazia derulării serviciilor de telemedicină, nu va depăși……………….. cu excepția situațiilor în care este necesară reutilizarea informațiilor primite pentru o nouă consultație la distanță sau cu scopul monitorizării sănătății.

 

Stocarea datelor de sănătate sau alte date sensibile prelucrate cu ocazia derulării serviciilor de medicină se va face la nivelul clinicii, de către fiecare medic în parte si personalul medical. Medicii vor consemna consultaţiile medicale la distanţă în registrul de consultaţii şi fişa pacientului ale aplicatiei MedSoft, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat şi a intervalului orar în care acestea au fost efectuate. În anumite situații sau la cerere, documentele vor putea fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Accesul la date și servicii

Accesul la serviciile medicale, inclusiv eliberarea rezultatelor medicale și la serviciile de telemedicină se poate face numai după identificarea în prealabil a pacientului. Identificarea pacientului se va realiza pe baza unui act de identitate, condiția fiind necesară pentru respectarea legislației în materia protecției datelor cu caracter personal.

 

Pentru eliberarea rezultatelor către o altă persoană decât pacientul, este necesară prezentarea unor documente care atestă calitatea dvs. de reprezentant legal.

 

Aveti acces oricând la datele dvs. privind sănătatea, de exemplu datele din registrele medicale conținând informații precum diagnostice, rezultate ale examinărilor, evaluări ale medicilor curanți și orice tratament sau intervenție efectuată, pe bază de cerere formulată în temeiul GDPR și a Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului.

Transmiterea datelor dvs. cu caracter personal

Serviciile de telemedicină pot implica transmiterea electronică a datelor dvs. cu caracter personal constând în date de sănătate sau alte date sensibile, către medicii angajați ai clinicii sau colaboratori în vederea stabilirii unui diagnostic.

 

Datele dumneavoastră de sănătate pot fi transmise altor persoane sau entități precum serviciile de contabilitate externe, IT, etc. în scopul planificării consultațiilor la distanță și a facturării serviciilor.

 

De asemenea, pot exista situații în care au acces la datele dvs. cu caracter personal, și alte terțe persoane care se ocupă de funcționarea sistemului electronic.

 

În toate cazurile societatea Cliniqmed Consult SRL ia măsurile necesare pentru a asigura confidențialitatea informațiilor primite și vă asigură că veți fi informat de fiecare dată când datele dvs. vor fi transmise unor terți.

Protecția datelor în utilizarea platformei Doxy.me

În ceea ce priveşte datele cu caracter personal pe care dvs. ni le furnizaţi pentru a vă putea ajuta prin intermediul serviciilor medicale prestate în regim de telemedicină, încărcarea lor pe platforma Doxy se face în baza consimţământului dvs. voluntar şi liber informat. În conformitate cu politica de confidenţialitate a operatorului platformei Doxy respectiv Doxy.me LLC, acesta este înregistrat în platforma Privacy Shield 2. Cu alte cuvinte, transferul şi prelucrarea de date cu caracter personal se efectuează conform mecanismului de cooperare internaţională pentru asigurarea aplicării legislaţiei privind protecţia efectivă a datelor cu caracter personal, conform art. 50 GDPR.

 

În raport de datele pe care dvs. le încărcaţi voluntar pe Doxy.me, operatorul platformei are calitatea de operator în ceea ce priveşte datele. Pentru a afla scopurile prelucrării, modalităţi, stocare ş.a. vă rugăm să accesaţi link-ul indicat mai sus. În cazul în care doriţi să formulaţi o cerere sau o plângere sau să vă exercitaţi un drept vizavi de modul de prelucrare a datelor de către Doxy, vă puteţi adresa operatorului cu o solicitare în acest sens la adresa support@doxy.me. Cliniqmed Consult SRL nu răspunde pentru datele pe care dvs. le încărcaţi sau le transmiteţi în alt mod direct către Doxy.

 

Pentru informaţii legate de politica de confidenţialitate şi securitate a platformei Doxy.me puteţi accesa pagina https://doxy.me/privacy-policy.

Confidențialitatea în serviciile de telemedicină

Sistemele electronice utilizate de către societate includ protocoale de securitate în rețea și software pentru a proteja confidențialitatea datelor de identificare și imagistică ale pacientului și de asemenea conțin măsuri pentru protejarea datelor dvs. și pentru a asigura integritatea acestora împotriva fraudei, a deteriorării sau divulgării acestora intenționată sau neintenționată.

 

Societatea vă asigură de confidențialitatea rețelelor de comunicații și ale echipamentelor iar utilizarea serviciilor de către medici și personalul medical se face într-un sistem securizat.

 

Ca pacient la rândul dvs. vă dați acordul ca echipamentele, rețelele sau conexiunile pe care le utilizați pentru a beneficia de servicii, utilizează mijloace de protecție adecvate precum actualizări la zi de antiviruși, malware, conexiuni securizate la internet, etc. Aveți la rândul dvs. obligația de a păstra confidențialitatea cu privire la conținutul consultației medicale si a tuturor informațiilor de care ați luat cunoștință pe parcursul prestării serviciilor. Este strict interzisă înregistrarea sau reproducerea consultației medicale oferite de medici.

 

Relația dintre medic și pacient este guvernată de secretul profesional și protejată de Legea nr. 95/2006.

Mijloacele de protecție și securitate a datelor la nivelul Cliniqmed Consult SRL

Cliniqmed Consult SRL respectă dreptul dvs. la protecția datelor cu caracter personal iar activitățile de prelucrare a datelor sunt derulate în conformitate cu GDPR.

 

Vă asigurăm că au fost luate toate măsurile necesare pentru reducerea sau eliminarea riscurilor provenite din prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în mediul online, iar prelucrarea este adecvată din perspectiva sistemelor electronice utilizate. Platforma Doxy.me pe care o utilizăm în contactul cu clienții are în vedere eliminarea riscurilor de securitate electronică.

 

De asemenea, dat fiind caracterul sensibil al datelor privind sănătatea, platforma utilizată oferă garanții de securitate specifice și adecvate, cum ar fi mecanisme adecvate de autentificare a pacienților, pentru a atenua riscurile pentru securitate.

 

Prelucrarea de date cu caracter personal în cadrul Clinicii se va realiza prin respectarea cerințelor de confidențialitate și securitate descrise aici.